Butik/handel
Vi kan erbjuda lokalt producerade ätliga produkter och hantverk. Här kan du också hitta naturlitteratur och utrustning för nära djur- och naturupplevelser samt fina presentartiklar och souvenirer.

Shopping
We can offer locally produced food and handcraft, you can also find nature books and equipment for close encounters with animals and nature, presents and souvenirs.

Blå Porten

Galleri Blå Porten. Alby. Konst, Mat och Rum. Mat lagat från grunden av lokala råvaror.
Lantligt charmiga uthyrningsrum. Konstutställningar.

Länk till webbplats

Hemsida

 

Ölands köksmejeri

Ölands köksmejeri startade 2013 och ligger i Alby på sydöstra Öland. Vi gör ost på hantverksmässigt sätt, av mjölk från kor i trakten. Sortimentet består av blåmögelost, kittost, lagrad hårdost, grillost och smaksatt färskost.

Ostarna säljs i gårdsbutiker och serveras på restauranger i närområdet.

Länk till webbplats

www.olandskoksmejeri.se

Gårdby Slöjd

Länk till webbplats
www.gardbyslojd.se/hem

Havtornsgården

Havtornsgården är en ekologisk gård med havtornsodling och grönsaksodling i Triberga.
Grönsakerna och de förädlade havtornsprodukterna säljs i vår gårdsbutik. Vi har också ett café med smörgåsar och bakverk, allt hembakat. Vår specialitet är den goda Havtornsmoussetårtan.

Länk till webbplats
www.havtornsgarden.se

Naturbokhandeln


Naturbokhandeln ägs av SOF-BirdLife (Sveriges Ornitologiska Förening). Vår verksamhet går ut på att generera ett överskott till föreningens arbete med fågelskydd. Vi skall även serva vår medlemmar med de bästa produkterna för en ökad upplevelse av naturen. Vi gör vårt bästa för att hålla ett så brett sortiment som möjligt för den naturintresserade.

Vi har numera två butiker på Öland: en i Stenåsa, med särskilt fokus på kikaroptik och litteratur, och en i Ottenby, där man kan hitta ett bassortiment av kikare för spännande naturobservationer, samt souvenirer och presenter att ta med sig från Öland.

Länk till webbplats
www.naturbokhandeln.se

Naturum

Länk till webbplats
www.birdlife.se/naturum-ottenby/start/

Nordqvist Nötkött

Välkomna till vår gårdsbutik i Skärlöv. Här kan du köpa hängmörat nötkött från våra egna djur. Styckdetaljer, nötfärs, grönpepparsalami, hamburgare, honung, marmelader mm.

Öppet ”alla dagar”

Länk till webbplats
www.skarlov.se

Oldergaard

I hjärtat av sydöstra Öland ligger Oldergaard Glashytta. I byn Triberga kan man se på levande glasblåsning, besöka galleriet & Ateljen. Vill man själv prova på så finns det dagligen glasblåsarkurs samt smyckeskurs.

Välkommna!
Robert Oldergaarden

Länk till webbplats
www.oldergaard.se

 

Stenåsa Camping

Stenåsa Stugor &  Camping är en trestjärnig, naturskön camping mitt i världsarvet på sydöstra Öland. Vida strandängar omger denna lugna oas som även bjuder på härlig sandstrand, med långgrunt barnvänligt bad, mot Östersjön.

Länk till webbplats
www.stenasa.com

Via Alby

Länk till webbplats

www.viaalby.se