Natur & Rekreation
Hos oss kan du få en minnesvärd guidning i natur och kultur, eller själv upptäcka Ölands vackra och säregna natur. Fågelskådning och orkidévandringar är några exempel.

Välkommen till Sveriges vackraste Landskap

Nature / recreation
Here you can get a memorable guiding in nature and culture or discover the unique and beautiful nature of Öland on your own. Birdwatching and Orchid tours are a few examples of what we can offer.

Naturbokhandeln

Naturbokhandeln ägs av SOF-BirdLife (Sveriges Ornitologiska Förening). Vår verksamhet går ut på att generera ett överskott till föreningens arbete med fågelskydd. Vi skall även serva vår medlemmar med de bästa produkterna för en ökad upplevelse av naturen.

Vi har numera två butiker på Öland: en i Stenåsa, med särskilt fokus på kikaroptik och litteratur, och en i Ottenby, där man kan hitta ett bassortiment av kikare för spännande naturobservationer, samt souvenirer och presenter att ta med sig från Öland

Länk till webbplats
www.naturbokhandeln.se

Segerstads Fyr

Om du så önskar kan du få fågel- och naturguidningar privat eller för grupper. Fyren vid fyren, Christian, är utom en hängiven ornitolog, också legitimerad Ölandsguide, utbildad genom Kalmar högskola och -länsstyrelse. Christians guidningar fokuserar främst på fåglar och natur.

Länk till webbplats
www.segerstadsfyr.se

Naturum

Länk till webbplats
www.birdlife.se/naturum-ottenby/start/